Rövid bepillantás Abodi Dóra New York-i divatbemutatójának kulisszái mögé.

Engem mindig érdekelt, hogy ott miként folyik a munka, de még nem volt szerencsém ahhoz, hogy élőben láthassam, de Dóra küldött nekünk néhány képet és írt pár sort, hogy némi bepillantást nyerhessünk, mi kívülállók is:


* Divatmama: A divatbemutatón mint tervező, a te kezedben futnak össze az irányítás szálai, vagy erre van valaki más? (Azaz a kérdés: pontosan mi a feladata a tervezőnek a divatbemutatón?)

Dóra: Igen, mindent én irányítok egyelőre. Ki kell találni mindent, ruhák,kiegészítők stylingját, a hajat, sminket, a modelleket ki kell választani, össze kell rakni a teljes koncepciót és intézni a szervezést. Természetesen van segítségem, a jövőben pedig már stylisttal szeretnék dolgozni, hogy a feladatok kicsit átcsoportosuljanak, fárasztó mindenre koncentrálni. A szervezést a Nolcha intézte szerencsére.

* Divatmama: Te döntötted el, hogy melyik ruha melyik manökenen legyen?

Dóra: Igen.

* Divatmama: Egyáltalán a manökeneket te választottad ki?

Dóra: Igen. Volt vagy 70 lány, abból kellett castingolni.

* Divatmama: Milyen volt a bemutató hangulata? Feszült, ideges munka, vagy laza?

Dóra: Izgatott, ilyenkor mindenki fel van pörögve, koncentrálunk a munkára, a részletekre, hogy minden stimmeljen. Néha idegesek vagyunk, de élvezzük. Ha jók az emberek, akikkel dolgozunk, akkor nagyon jó tud lenni, amikor látod, hogy kimennek a modellek és minden stimmel.

* Divatmama: Hány tervező mutatkozott be rajtad kívül?

Dóra: Több napos rendezvény volt, minden nap volt 2-3 blokk, blokkonként 3-6 tervező. Az én blokkomban (Luxe runway) 6 tervező volt.

* Divatmama: Van valami különleges élmény/történet, amit megosztanál másokkal?

Dóra: Maga az egész út izgalmas volt, a ruhapróbákon és a bulikon át a bemutatóig és az afterpartyig. Nagyon szeretek partyzni és az afterpartyn embereimre akadtam, hihetetlen volt a hangulat és a pörgés, szóval az nagyon tetszett. De a város is szuper, őrült hely a képregényszerű hatalmas épületekkel, a hatalmas nyüzsgéssel, a sokféleség varázsával, szóval sikerült beleszeretni New York-ba...
És a képek:




A Dórával készült interjút itt olvashatjátok:

A Divatblogok Éjszakájának részletes programja és résztvevői ITT.

Címkék: hírek interjú tervezők s/s

A bejegyzés trackback címe:

https://sokkolodivat.blog.hu/api/trackback/id/tr321528939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása